Parteneriatul “Spiritualitate românească”

Parteneriatul județean
„SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ”

În luna octombrie s-a încheiat, cu binecuvântarea Părintelui Stareț Ioan Cojanu, un proiect de parteneriat interjudețean cu titlul „SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ”.

Instituțiile implicate în proiect sunt Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca și Liceul de Arte ,,Regina Maria” din Alba-Iulia, având ca partener Mânăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Alba Iulia. Proiectul a primit avizul favorabil al Inspectoratului Județean Cluj.

Activitățile propuse se vor derula pe parcursul a doi ani școlari (septembrie 2017 – iunie 2019).

Prezentul proiect își propune cultivarea interesului și a repectului față de tradițiile creștine specifice poporului român, dezvoltarea imaginației și creativității prin implicarea elevilor în elaborarea anumitor lucrări plastice, coregrafice, muzicale.

În data de 6 noiembrie, Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” a fost gazda primei întâlniri dintre elevii claselor a VIII-a ai școlii și elevii claselor a VII-a ai Liceului de Arte. Activitatea denumită „Armonii serafice” s-a desfășurat în Capela Școlii „Constantin Brâncuși”. Momentul artistic susținut de elevii Liceului de Arte a fost coordonat de prof. Emilia Mogoșan. Elevii din Cluj au fost cuceriți de instrumentele păzite cu strășnicie de stăpânii lor.

Prezența Părintelui Ioan Cojanu alături de elevi a adus „strălucire” zilei, îmbrăcând activitatea într-o aură blăndă și caldă de duhovnicie.

Teodora Tohănean, purtătoarea de cuvânt a elevilor clasei a VIII-a B, s-a străduit să adune câteva cuvinte și să le ofere în dar musafirilor:

„Acest proiect se referă la preocuparea noastră pentru suflet. Acest cuvânt, suflet, atât de rar auzit în lumea cotidiană, plină de gălăgie, agitație, tehnologie, ne face să intrăm intr-o frumoasă poveste, pe acorduri muzicale…”

Prof. DANIELA NECULA
Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși”